Sari la conținut
Despre The Artisan Collection

Despre The Artisan Collection

În 2004, un grup de vinificatori și-a propus să produca in Africa vinuri din struguri cultivati într-un climat extrem.
Acest ideal a văzut primele podgorii plantate pe pantele abrupte ale Munților Winterhoek din Wellington, unde vinificatorii știau că vor găsi solul și climatul potrivit pentru ceea ce aveau în minte.

Asemanator podgoriilor din Burgundia, condițiile sunt caracterizate de îngheț și temperaturi foarte scăzute ale solului pe timp de iarnă și de soare și de briză proaspătă vara.
Prin urmare, era firesc să înceapa productia cu un Chardonnay și un Pinot Noir. Dar apoi, diversificand soiurile plantate, au lansat The Artisan Collection, o colectie de vinuri premium produse in cantitati foarte limitate.

Din oferta lor am selectat 4 vinuri care exprima perfect terroir-ul "Snow Mountain":

1. Snow Mountain - The Mistress Pinot Noir 2017, 100% Pinot Noir vinificat doar in tancuri de inox. Productie de 5964 sticle.

2. The Artisan Collection - Steen Chenin Blanc, 100% Chenin Blanc din vii vechi ce trece printr-o fermentatie extinsa de 60 de zile, ca apoi sa petreaca 14 luni in butoaie de stejar francez. Doar 1560 sticle produse.

3. The Artisan Collection - Kalk Bay Vineyard 2017, 100% Cabernet Franc de pe o vie de marimea unui teren de tenis, plantat cu doar 700 de vite de vie, aflat la doar 50 de metri de ocean, ce petrece 2 ani in butoaie de stejar francez. Doar 1200 de sticle produse.

4. The Artisan Collection - The Banker "Fibonacci" 2017, blend de Cabernet Sauvignon cu putin Merlot, ce petrece 2 ani in butoaie de stejar francez. Doar 1080 de sticle produse.

Articolul anterior O seara cu Valle Secreto - Private Carmenere
Articolul următor Despre Nabygelegen

Lasă un comentariu

Comentariile trebuie aprobate înainte de a fi publicate

* Câmpuri obligatorii